Prihlásenie členov PKS
 
Internetový kurz zdravého životného štýlu organizovaný PKS
 
PKS podpora zdravého životného štýlu v STV:
 
návštevníkov: 181062
 
Nová stránka www.pks.sk
Dovoľujeme si Vás informovať, že Potravinárska komora Slovenska má novú stránku www.pks.sk, kde nájdete všetky najnovšie informácie o našom dianí.

Do členskej sekcie starej stránky www.potravinari.sk bude aj naďalej možný prístup všetkým prihláseným členom.

Ďakujeme.
 
Kto sme

Potravinárska komora Slovenska je dobrovoľným združením právnických osôb, založeným potravinárskymi firmami pôsobiacimi na Slovensku s cieľom spolupracovať pri obhajovaní spoločných záujmov potravinárskeho priemyslu. pokračovanie...

 
Aktuálne
 

Anotácie k vydaným publikáciám OECD č. 37

Dovoľujeme si Vám dať do pozornosti anotácie k vydaným publikáciám OECD č. 37 za obdobie od 1. apríla do 31. júla 2020.


48. číslo informačného dvojmesačníka OECD

Dovoľujeme si Vám dať do pozornosti 48. číslo informačného „dvojmesačníka“ Stálej misie SR pri OECD v Paríži „OECD v skratke". 

 

Viac informácií nájdete v prílohe.


Seminár o inováciách v potravinárskom odvetví

Dňa 9. júla sa v priestoroch Hotela Plus v Bratislave uskutočnil seminár s názvom Ako naštartovať inovačný potenciál slovenských potravinárov, ktorý zorganizovala Potravinárska komora Slovenska. Seminár bol určený pre zamestnancov potravinárskych spoločností z oddelenia výskumu, marketingu a obchodu, resp. majiteľov potravinárskych firiem. Jeho cieľom bolo informovať potravinárov o svetových trendoch v inováciách potravín, možnostiach zavádzania inovácií v potravinárskej praxi, spolupráci s výskumnými inštitúciami a možnosťami podpory inovácií z národných zdrojov a iných podporných programov.

Na pôde agrorezortu sa uskutočnil poslanecký prieskum k Značke kvality

Bratislava, 8. júl 2020 - Na pôde Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) sa dnes uskutočnil poslanecký prieskum iniciovaný Výborom NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Hlavnou témou bola Značka kvality – národný projekt podpory slovenských potravín a poľnohospodárskych produktov, ktorý zastrešuje agrorezort.

Výsledky prieskumu ponuky slovenských potravín na pultoch sú sklamaním

Bratislava 1. júl 2020: Potravinárska komora Slovenska uskutočňuje už od roku 2011 prieskum podielu vystavenia slovenských potravín na pultoch obchodov. Podiel slovenských potravín kontinuálne klesal od roku 2011 z úrovne 50 % do roku 2017, od roku 2018 mierne rastie a v tohtoročnom prieskume dosiahol úroveň 39,9 %.

Máme jedinečnú šancu obnoviť na Slovensku výrobu potravín, aká sa už nebude opakovať

Bratislava, 26. júna 2020 – V rámci rozpočtu vyčleneného na Fond obnovy Európskej únie máme jedinečnú šancu obnoviť na Slovensku výrobu potravín, aká sa už nemusí opakovať. Investície do výroby potravín sú oblasťou, ktorá popri zdravotníctve, školstve, infraštruktúre, vede a výskume, zasiahne každého jedného obyvateľa tejto republiky. Potravinárstvo bolo dlhodobo finančne poddimenzované, čo sa v súčasnej dobe prejavuje v historicky najväčšom a neustále sa zvyšujúcom negatívnom salde zahraničného obchodu s potravinami. Potravinári majú pritom pripravené konkrétne investičné zámery na modernizáciu, ktoré štát zmapoval ešte v závere minulého roku.

Minister Mičovský chce, aby bol štát čo najsebestačnejší v potravinách

Minister Mičovský chce, aby bol štát čo najsebestačnejší v potravinách

Sebestačnosť krajiny v potravinách nie je len prázdnym pojmom. Uviedol to v pondelok na diskusnom podujatí portálu euractiv.sk na tému „Slovenské poľnohospodárstvo a potravinárstvo po koronakríze" minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský (OĽaNO).

Podľa Jany Venhartovej, riaditeľky Potravinárskej komory Slovenska (PKS), by sa Slovensko malo z koronakrízy poučiť a nastaviť také podporné opatrenia na rozvoj potravinárskej výroby v SR, aby dokázalo byť sebestačné v základných surovinách a aby vedelo reagovať aj na nové politiky, ktoré prináša EÚ.

 

Minister Mičovský má plán ako zvýšiť predaj slovenských potravín

„Doba slovenská“: Minister Mičovský má plán ako zvýšiť predaj slovenských potravín

Uviedol to vo štvrtok v Bratislave minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽaNO) pri spustení projektu podpory predaja slovenských potravín „Doba slovenská“ v reťazci Billa. Podujatia sa zúčastnil aj predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Jaroslav Karahuta (Sme rodina).

 

 

Sú potravinári podvodníci, ktorí patria do basy?

Bratislava, 11.6.2020: Počas pandémie sa tlieskalo zdravotníkom, ja tlieskam potravinárom. Rada by som vyzdvihla obetavosť a odvahu ľudí, ktorí nám aj počas pandémie zabezpečili základné potraviny na stôl. Teraz nás však chcú zatvárať do basy. Ďakujeme.

Malé pivovary: pred desiatimi rokmi boli takmer vymretý druh, dnes hrozí niektorým opäť zánik

Banská Bystrica, 4. júna 2020: Koronakríza tvrdo dopadla aj na prevádzku malých pivovarov na Slovensku. Zatiaľ čo posledných desať rokov zažili malé pivovary svoje znovuzrodenie a v roku 2019 ich už bolo vyše 70, vypuknutím pandémie došlo aj v tomto odvetví prakticky zo dňa na deň k poklesu odbytu sudového piva o viac ako 90%, čo si vyžiadalo takmer na 2 mesiace zastavenie výroby. Malé pivovary, ktoré plnili pivo len do sudov, zostali takmer úplne bez príjmu, navyše im vznikla škoda pokazením nepredaného piva.

Ďalšie   >